info@fut.hu

Kosár - üres

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Blog

Az elektromos fűtőtestek által okozott porégés problémáját egyszerű lépésekkel minimalizálhatjuk otthonunkban. Rendszeres tisztítással, hatékony porszűrők alkalmazásával, szellőztetéssel és odafigyeléssel a fekete foltok kialakulását csökkenthetjük, hozzájárulva a tiszta és egészséges otthoni környezethez. A megelőző intézkedések idővel eredményesek, és a tudatos otthoni karbantartással elkerülhetjük a por okozta kellemetlenségeket.

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Orsolya Domokos

Számos előnye miatt az elektromos fűtés egyre népszerűbb napjainkban. Egy rosszul megválasztott rendszer azonban sok bosszúságot és ráfizetést okozhat. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy mire érdemes ügyelni a választáskor.

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Szász János

Nagy melegben nincs jobb érzés, mint mezítláb bemenni a hűvös szobába és a hideg padlón álldogálni egy jeges italt szürcsölve. Ugyanez a burkolat viszont már korántsem ilyen felemelő egy fagyos téli reggelen, amikor az embernek alig van kedve felkelni az ágyból. Mennyivel jobb lenne ilyenkor egy kellemesen meleg padlót érezni a lábunk alatt?

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Szász János

A közhiedelem szerint az elektromos fűtés jóval drágább mint a gázfűtés. Azonban ez az Észak- és Nyugat-Európában már régóta népszerű norvég típusú elektromos fűtőpanelekre nem igaz. A takarékos működést egyrészt az biztosítja, hogy ezek közel 100 százalékos hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát, másrészt a speciális fűtőbetétnek és a precíz szabályozó rendszereknek köszönhetően fogyasztásuk harmada a hagyományos elektromos berendezéseknek.

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Szász János

Milyen faktorok jönnek számításba ha a lakásunk hőtartó tulajdonságairól szeretnénk tájékozódni (szomszédos lakások, fal minősége, belmagasság, elosztás)? A fűtésről tudni kell, hogy egy magyar háztartás energiaigényének ~60-70%-át teszi ki, így ennek racionalizálásával lényegesen csökkenthető a “rezsiköltség”.

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Bihari Ádám

Blog ajánló: Első házunk

2017. 09. 07. 11:15

Ebben az írásunkban egy olyan blogot szeretnénk bemutatni, ami hasznos lehet mindenkinek, aki építkezésbe vágott, vagy ezt tervezi a közeljövőben. Ahogy a blog címe is mutatja, a téma a szerző és családja első családi házának a felépítéséről szól. Hogy ez miért érdekelhet másokat, az kiderül a szerző által írt bevezetőből...

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Szász János

Egy norvég Adax fűtőpanel felszerelése rendkívül egyszerű, azonban van néhány fontos szempont, amit nem szabad szem elől téveszteni az optimális működés érdekében.

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Szász János

Akármilyen fűtési rendszerről is legyen szó, általánosságban elmondhatjuk, hogy érdemes átgondolt döntést hozni, hogy ha az ember egyszer már beruházott, akkor hosszú távon elégedett legyen a döntésével. Sok éves tapasztalatunk során találkoztunk már sajnos néhány hibával, ami keserű élményt okozott egyeseknek. Ebben a cikkben megnézzük azt a 3 leggyakoribb hibát, amit mindenképp érdemes elkerülni, ha ADAX fűtőtesttel, vagy bármilyen más fali fűtőpanellel szeretne valaki fűteni.

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Szász János

Velünk is előfordul időnként, hogy egy-egy érdeklővel való beszélgetés során kiderül, hogy bizonyos kifejezéseket nem teljesen egyformán értünk, ezért indokoltnak láttam, hogy röviden tisztázzuk a 3 legjellemzőbb félreértést az Adax norvég elektromos fűtőtestekkel kapcsolatban.

Tovább olvasom
0 Komment | Létrehozta Szász János