Nagy melegben nincs jobb érzés, mint mezítláb bemenni a hűvös szobába és a hideg padlón álldogálni egy jeges italt szürcsölve. Ugyanez a burkolat viszont már korántsem ilyen felemelő egy fagyos téli reggelen, amikor az embernek alig van kedve felkelni az ágyból. Mennyivel jobb lenne ilyenkor egy kellemesen meleg padlót érezni a lábunk alatt?

Miért jó az elektromos padlófűtés?

Az ember úgy működik, hogy ha a lába nem fázik, akkor máris sokkal jobban érzi magát. Ez attól függetlenül így van, hogy milyen technológiával sikerül ezt a meleget elérni.A padlófűtés további előnye, a hagyományos fűtési rendszerekkel szemben, hogy nem foglal el értékes helyet a lakás alapterületéből.Ha valakinél nem megoldható vizes padlófűtés rendszer telepítése, annak sem kell lemondania erről a felettébb kényelmes fűtési módról. Ráadásul, ahogy mindjárt ki is derül, a költségeket illetően sem kell aggódni.Sokan az „elektromos” és a „fűtés” szó együttes használatakor egyből a hatalmas villanyszámlákra gondolnak. A fűtőkábelek azonban közel 100% hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát, a modern termosztátoknak és precíz szenzoroknak köszönhetően pedig nagyon jól optimalizálható a működésük. Mivel nincs felesleges fűtőközeg, amit fel kell melegíteni, ezért azonnal meleget adnak, és nem megy el felesleges energia a víz felfűtésére. Az elektromos padlófűtés a felhasználó igényei szerint helyiségenként, különböző hőfokokon üzemeltethető, így Ön csak ott fizet a melegért, ahol valóban szüksége van rá. Okos használat mellett tehát az üzemeltetési költség könnyen alacsonyabb is lehet, mint például gázfűtés esetén. Ez viszont még nem minden. Elektromos padlófűtésnél ugyanis nincs szükség vízkőmentesítésre, nincs lerakódás az égéstérben, nem dugul el a szűrő, túlhevülésre nincs esély, és csőtöréssel sem kell számolni. Emiatt az élettartama összehasonlíthatatlanul hosszabb, mint a vizes rendszereké, karbantartási költsége pedig egyáltalán nincs.

Milyen a megfelelő elektromos padlófűtés?

Az olcsóbb fűtőkábelek többnyire csak PVC szigeteléssel rendelkeznek Ezzel az a probléma, hogy a 90°C-ra felmelegedő kábelt egy nem sokkal magasabb olvadáspontú szigetelés veszi körül. A PVC ráadásul több év után a benne levő adalékanyagok miatt elöregedhet, ami zárlathoz vezethet. A jó minőségű fűtőkábelek fluor-polimer szigetelésének jóval magasabb az olvadáspontja és 10 év után sem öregszik el így minimális az esély a meghibásodásra.A minőségi fűtőkábelek alumínium szálerősítéssel vannak ellátva, így a fűtőszál könnyedén hajlítható anélkül, hogy megszakadna, ráadásul megőrzi a hajlítás ívét (nem „ugrik vissza”), ezért nehezen hozzáférhető helyeken is telepíthető. Az optimális működéshez szükség van egy jó termosztátra is. A padlófűtéshez alkalmas termosztát a padló és a szoba hőmérsékletét egyaránt érzékeli, ezzel szavatolva a takarékos működést. Egy ilyen megfelelő készülék már az első szezonban meghozza az árát.

Nem csak padlófűtésre

A nagyobb teljesítményű fűtőkábelek kültéren kocsifeljárók, járdák, lépcsők hó- és jégolvasztására is megfelelőek. Természetesen ehhez a megfelelő nedvesség- és hőmérséklet érzékelőkre van szükség, így csak akkor fűt a rendszer, amikor esik a hó, vagy fagyhatár alatti a hőmérséklet és nedves a felület.

Miért pont a Comfort Heat fűtőkábeleket ajánljuk?

Az alábbi rövid videóból kiderül, mik azok a szempontok, amik miatt a Comfort Heat ár-érték arányban egy igazán jó választás: