Login

Register

Login

Register

CTAE 100 fűtőszőnyeg 100W/m2 teljesítménnyel, laminált padlóhoz

//CTAE 100 fűtőszőnyeg 100W/m2 teljesítménnyel, laminált padlóhoz
CTAE 100 fűtőszőnyeg 100W/m2 teljesítménnyel, laminált padlóhoz2017-07-04T11:45:27+00:00

A Comfort Heat CTAE-100 fűtőszőnyeget kifejezetten melegburkolatok alá tervezték parkettával, vagy laminált padlóval burkolt helyiségek padlófűtésének kialakításához önálló vagy kiegészítő fűtésként.

A CTAE-100 fűtőszőnyeg kéteres, fluorpolimer szigetelésű fűtőkábelből készül, mely kiemelkedően jó hatásfokot és hosszú élettartamot biztosít.

Egyszerű telepítés

Az emlékező alumínium szálerősítés és az öntapadó réteggel ellátott üvegszálas hordozóháló egyszerűvé és rendkívül gyorssá teszi a telepítést. A CTAE-100 csupán 4,2 mm vastag és közvetlenül a padlóburkolat alatti betonba, vagy önterülő aljzatba telepíthető, ezért nem csak új építésnél használható, hanem felújításnál is, hiszen beépítése egyáltalán nem, vagy csak minimálisan emeli meg a padlószintet.

Környezetvédelem

A CTAE-100 a Green line technológiának köszönhetően nem tartalmaz ólmot
és egyéb nehézfémeket, így előállítása és megsemmisítése is környezetbarát
módon történik.

Mérje fel a fűtendő helyiség padlófelületét! Vegye figyelembe, hogy a mosdók, kádak, zuhanytálcák alapterületét le kell vonni a szoba alapterületéből. Nagyon fontos, hogy megfelelő méretű fűtőszőnyeget válasszon, mivel a fűtőszőnyegek végéből nem lehet levágni, ezért a választott termék mérete legyen mindig egy kicsit kisebb a rendelkezésre álló felületnél.

Ezt követően vágjon egy kb. 1 cm átmérőjű vájatot a padlóba, valamint a falba, a vájatba pedig helyezzen be egy műanyag csövet, amibe termosztát szenzorának a vezetéke lesz bevezetve. Minél nagyobb a cső átmérője, annál könnyebb lesz belevezetni a szenzort. A cső végét le kell zárni, hogy a beton, vagy a csemperagasztó ne tudjon belemenni.

A fűtőszőnyeg lefektetése előtt győződjön meg róla, hogy a meglevő padló tiszta, száraz, valamint hogy nincsenek benne éles kiszögelések.

Kezdje el a fűtőszőnyegek lerakását az ábrának megfelelően az egyik faltól, majd terítse ki egészen a szemben levő falig, majd a falat elérve fordítsa vissza a szőnyeget, az öntapadó háló átvágásával (VIGYÁZAT: NE VÁGJA EL A PIROS FŰTŐKÁBELT!). Így sorban haladva fektesse le a fűtőszőnyeget a teljes padlófelületen.

A járólapok lerakásának két lehetséges módja van. Az egyik, hogy a flexibilis csemperagasztó, vagy önterülő aljzat felhordása után hagyja azt kiszáradni, és a száradás után ragasztja le a járólapokat. A másik lehetőség, hogy a járólapokat közvetlenül leragasztja a fűtőkábelekre, ez esetben legalább két hét száradási időt kell hagyni, mielőtt a padlófűtést bekapcsolná.

Műszaki adatok

Elektromos hálózat 230 V / 50-60 Hz
Teljesítmény 100 W/m2
Vastagság 4,2 mm
Csatlakozókábel hossza 3 m (2 x 1,5 mm2)
Telepítéshez szükséges minimális hőmérséklet 5 °C
Maximális üzemi hőmérséklet 80 °C
Belső szigetelés Fluorpolimer (FEP)
Külső szigetelés Polipropilén (XLPE)
Hajlíthatóság a kábel átmérőjének 8-szorosa
Érintésvédelmi osztály IP67
Garancia 10 év
Fűtőszőnyeg szélessége 50 cm

A Comfortheat CTAE-100 fűtőszőnyegek termékválasztéka: