info@fut.hu

Kosár - üres

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Silverline® infravörös hősugárzók

A Silverline® termékcsalád svéd formaterv alapján, magas minőségű acél és műanyag alapanyagok felhasználásával készült infravörös hősugárzói IPX4-es érintésvédelmi besorolásuknak köszönhetően kültéren (pl. teraszfűtés) és beltéren egyaránt, vagy akár fürdőszobában is biztonságosan használhatóak.

A Silverline® nagy hangsúlyt fektet a fejlődő új technológiák alkalmazására, amelyek nem csak hatékonyan, de a környezet és az egészség számára is ártalmatlan módon működnek. Az új technológiák bevezetése persze mindig felveti a kérdést, hogy vajon miben jobbak, mint a már meglévő, hagyományos megoldások.

A Silverline® által kifejlesztett C-Wave™ és Comfort Heating™ technológiák működését ezért a gyártó a svéd Lund Egyetem Energiatudományi Intézetével együttműködésben tesztelte. A Bengt Sunden professzor vezetésével végzett tanulmány a Silverline® készülékeit a hagyományos rövidhullámú halogén és kvarcfűtésekkel hasonlította össze.A hosszúhullámú sugárzás előnyei: Silverline® Teraszfűtés, C-Wave™ technológiával

Silverline® infravörös hősugárzó speciálisan tervezett QC-Helix™ szénszálas rudat használ fűtőelemként. A QC-Helix™ fűtőelem üzemi hőmérséklete nem haladja meg a 950°C-os hőmérsékletet és maximálisan 2.4 mikron intenzitású hullámokat hoz létre. Ez azt jelenti, hogy a Silverline® infravörös hősugárzó hosszabb hullámhosszon működik, mint a Halogén IR (hagyományos infravörös) fűtőtestek, amelyekre 2600°C hőmérséklet és 1.0 mikron hullámhossz a jellemző. A tanulmány megállapítja, hogy a C-Wave™ hosszúhullámú infravörös sugárzás serkenti a vérkeringést, a fokozott vérkeringés pedig enyhíti az izmok feszültségét és ezáltal növekszik a teljesítő képesség. Ezt a tulajdonságát szem előtt tartva a C-Wave™ technológia alkalmazható prevenciós célokra és gyógyítási folyamatok gyorsítására is. Az infravörös sugárzás nem ionizáló hatású.


Hatékonysági mérések:
 A halogén-IR és C-Wave™ technológia összehasonlítása sugárzás intenzitását illetően

A hatékonysági méréseket a Silverline® 900 IPX4™ infravörös hősugárzón végezték el, 900W és 450W teljesítmény fokozaton. Nagy teljesítményű üzemmódban, az elülső oldalon, közvetlenül a rács előtt 58°C, míg a hátuljánál 46°C volt a hőmérséklet, maga a rács pedig 80°C volt. Ezek az értékek a fűtőtest felső részeinél érvényesültek, míg az alján 10-15°C fokkal alacsonyabb volt a hőmérséklet. A kisebb teljesítményű üzemmódban a rács kb. 52°C, az elülső oldalon 43°C, míg a hátulja 38°C volt.

A Silverline® hősugárzók alacsony intenzitású infravörös sugárzással üzemelnek. Ezt a sugárzást még kellemesnek érezzük, viszont egy magasabb intenzitású hősugárzó egészségkárosodást okozhat szemsérülés vagy bőrégés formájában.
Termékválaszték

A Silverline hősugárzók 3 kivitelben kaphatóak: a falra szerelhető típus 1200W és 600W teljesítmény fokozaton üzemeltethető, míg az álló típusokon 900W, illetve 450W-os beállítási lehetőséget találunk. Ez utóbbiak emellett képesek az oszcilláló mozgásra is, a digitális típus pedig egy időkapcsolót is kapott.


Nem található termék a megadott feltételekkel.