info@fut.hu

Kosár - üres

My Cart -

üres
My Cart: (0)

ADAX – Az eredeti norvég elektromos fűtési rendszer 1948 óta. 5 év gyári garanciával.

”Árammal fűteni nem éri meg, mert nagyon drága” – hangzik a népítélet. Ez azonban nem feltétlenül igaz: attól függ, milyen rendszert választunk, és azt mivel hasonlítjuk össze…

Egy fűtésrendszer élettartam költségének meghatározásához három fő dolgot elengedhetetlen tisztázni:

  • Bekerülési költség
  • Üzemeltetési költség (havi energiafogyasztás)
  • Karbantartási költség

Az elektromos fűtőpanelek évtizedek óta az egyik legnépszerűbb megoldásnak számítanak az észak- és nyugat-európai lakosság körében. Ennek fő oka éppen az, hogy minden más rendszernél lényegesen olcsóbban és egyszerűbben telepíthetőek, valamint, hogy karbantartási igényük gyakorlatilag nincs, tehát az 1. és a 3. szempont tekintetében az elektromos fűtés szinte verhetetlen.A termék ára tehát kedvező, és karbantartást nem igényel. De mennyi lesz a villanyszámlám?

A norvég ADAX elektromos fűtőpanelek közel 100%-os hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát, ráadásul a speciális fűtőbetétnek és a precíz szabályozó rendszereknek köszönhetően fogyasztásuk lényegesen alacsonyabb a hagyományos, izzószállal működő berendezésekénél, ezért megfelelő szigetelés esetén nem kell rettegni a hatalmas villanyszámláktól. Ha szeretne egy közelítő számítást kapni arra vonatkozóan, hogy mennyi villanyszámlát kell majd fizetnie, forduljon bizalommal fűtéstechnikai tanácsadóinkhoz elérhetőségeinken. Felveszem a kapcsolatot.

 

Hány Watt-ot kell beépíteni négyzetméterenként?

Ez minden esetben az adott helyiség konkrét hőigényétől függ. Ha az elektromos hálózat elbírja, akkor érdemes a rendszert kicsit felülméretezni. A fogyasztása ettől nem lesz több, hiszen az mindig a helyiség hőveszteségétől függ (Ha 1 órában 0,5 kWh energiaszüksége van a szobának, akkor egy 1000W-os készülék 30 percet fog üzemelni, egy 1200W-os pedig csak 25 percet.), viszont ha erősebbek a fűtőpanelek, akkor gyorsabban felfűtik a helyiséget és extrém hideg esetén sem lesz probléma a megfelelő hőmérséklet előállítása. Egyes gyártók 25W-ot ajánlanak, mások 35W-ot m3-enként, mi a fenti megfontolásból inkább a magasabb értéket javasoljuk irányadó számításokhoz.

 

A termék továbbajánlásra méltó, viszont hangsúlyozandó, hogy megfelelő szigetelésű épület esetén váltja be a hozzá fűzött reményeket!

Pachl Tamás

Elégedett vagyok a termékkel, mert gyorsan bemelegíti a teret és kellemes hőérzetet biztosít

Regőczi Henriett

A számítottnál gazdaságosabb a működése.

Molnár János

Az ADAX további előnyei

  • Hatékony: az ADAX azon elektromos fűtések közé tartozik, melyek közel 100%-ban hővé alakítják az elektromos energiát (nincs közvetítő közeg, sem mozgó alkatrészek)
  • Gazdaságos: a központi fűtésrendszer árának harmadáért kiváló minőséget kap, a fűtőszál nem izzik, ezért az izzószálas készülékekhez képest harmada a fogyasztása, precíz, energiatakarékos termosztátok
  • Esztétikus: díjnyertes formaterv
  • Biztonságos: alacsony felületi hőmérséklet (max. 60 °C), túlmelegedés elleni védelem, opcionális gyermekzár és függönyvéd

 

  • Bárhol alkalmazható: egyedi körülmények között is profi fűtéshez juthat: önálló, vagy kiegészítő fűtésként, széles modellválaszték, akár fürdőszobában is használható típusok, diszkrét, ugyanakkor modern design
  • Egyszerűen telepíthető: szakembert nem igényel, egyszerűen csavarokkal a falra rögzíthető, azonnal használatba vehető. Ha áram van, már a vásárlás napján fűteni tudja ingatlanát.
  • Megbízható: mozgó alkatrészeket nem tartalmaz, a meghibásodás lehetősége gyakorlatilag nem áll fenn. Szervizelést, karbantartást nem igényel. 5 év teljes körű garancia.