info@fut.hu

Kosár - üres

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Comfort Heat fűtőkábelek ipari alkalmazásra

A Comfort Heat számos területen megoldást nyújt az ipari, kereskedelmi, sport és közösségi létesítmények fagymentesítési problémáira. Néhány tipikus alkalmazási terület:


Kamionbeállók, rakodórámpák, közlekedőutak hó- és fagymentesítése

Téli időszakban a hirtelen nagy mennyiségben leszakadó hó, vagy egy gyorsan érkező fagyhullám könnyen balesetveszélyessé teheti az ipari létesítmények szabad téri területein való munkavégzést, vagy közlekedést.

Az erőteljes jegesedést legtöbbször csak fáradságos és költséges munkával, erős vegyszerekkel és éles szerszámokkal lehet feltörni, ami károkat okozhat a környezetben és a burkolatokban egyaránt.

A Comfort Heat kifejezetten kültéri aszfalt, beton, vagy térkőburkolatok fagymentesítésére kifejlesztett termékei segítségével azonban mindezeknek elejét vehetjük. A hőmérséklet és nedvesség érzékelővel egyaránt felszerelt kültéri vezérlőrendszerek lehetővé teszik a teljesen automatizált működést, ami fagyveszély és csapadék együttes fennállásakor rögtön bekapcsol, és nem engedi, hogy hó- vagy jégréteg halmozódjon fel a közlekedésre, vagy munkavégzésre használt területeken.


Ipari létesítmények ereszcsatornáinak fagymentesítése

Nagy ipari csarnokoknál, sportcsarnokoknál, rendezvénytermeknél az átlagosnál lényegesen nagyobb tetőfelület miatt különösen fontos téli időben is a megfelelő csapadék és olvadékvíz elvezetés. Ilyen épületeknél gyakori probléma, hogy a tető egyik felét erős napsugárzás éri, aminek hatására a hó elkezd olvadni, viszont az ejtőcsövek például árnyékban vannak így az oda érkező víz megfagy, nem engedi lefolyni az olvadékvizet, ami így alternatív utakat keres és ez gyakran veszélyes jégcsapok keletkezéséhez, vagy beázásokhoz vezet és végső soron komoly károkat okozhat.

A Comfort Heat kifejezetten tetőfelületek és ereszcsatornák fagymentesítésére kifejlesztett termékei segítségével azonban mindezeknek elejét vehetjük. A hőmérséklet és nedvesség érzékelővel egyaránt felszerelt kültéri vezérlőrendszerek lehetővé teszik a teljesen automatizált működést, ami fagyveszély és csapadék együttes fennállásakor rögtön bekapcsol, és nem engedi, hogy jég- és hótorlaszok keletkezzenek az ereszcsatornákban és az ejtőcsövekben.


Csövek, vízvezetékek temperálása, fagyvédelme

A gyártási és szállítási folyamatok zavartalansága érdekében ipari környezetben gyakran szükséges bizonyos csővezetékekben az állandó hőmérséklet biztosítása (pl. különböző olajok, folyadékok, masszák áramlásakor). A Comfort Heat termékkínálatából számos fűtőkábel alkalmas az ilyen jellegű temperálási feladatok megoldására.

Ezen túlmenően gyakran ipari területeken is probléma, hogy a fagy könnyen kárt tehet a nem megfelelően, vagy egyáltalán nem szigetelt vízvezetékekben. Az ilyen csövek nem bírják el a fagypont alatti hőmérsékletet, így a bennük levő folyadék megfagy, ami miatt a csövek is károsodhatnak, súlyos károkat és bevételkiesést okozva az ipari létesítményeknek, termelőüzemeknek.


Hűtőházak bejáratának és padlójának fagyvédelme

Hűtőházakban kétféle módon okozhat problémát a hűtőházon belüli alacsony hőmérséklet és a környezet hőmérséklete közötti nagy különbség:

Egyrészt a bejáratoknál nyitáskor beáramló meleg levegőből a pára lecsapódik, ami így jegesedést okoz a bejárat körül. Ez egyrészt rendkívül balesetveszélyes, másrészt akár az ajtó befagyását is okozhatja, ami nagyon megnehezíti a hűtőházba való bejutást.

A másik tipikus probléma a fűtőházakkal az, hogy az alattuk levő padlóburkolat és talaj a hideg miatt fokozatosan átfagy. Ez az átfagyás télen mélyebb, nyáron pedig vékonyabb talajrétegeket érint és ez a váltakozás végső soron a hűtőház alapbetonjának a szétmállásához vezethet.

A Comfort Heat termékei segítségével azonban mindezeknek elejét vehetjük. A fűtőkábelek ajtó közelében való beépítésével megakadályozható a páralecsapódás és az ajtó befagyása. A kábeleket ilyenkor javasolt olyan sűrűségben letenni, hogy egy m2 felületre 250-280W körüli teljesítmény jusson a padlószenzorral ellátott termosztátot (Pl. C501 termosztát) pedig célszerű 5°C-ra beállítani.

A padló átfagyásának megakadályozására két fűtőkör telepítését ajánljuk. Ennek egyrészt energiatakarékossági, másrészt biztonsági szerepe is van. Az 1-es számű fűtőkört érdemes 5°C-ra állítani, így az folyamatosan fagymentesen tartja a hűtőház alatti betonréteget. A 2-es számú fűtőkör termosztátját állítsuk alacsonyabbra, praktikusan 3°C-ra. Ez a fűtőkör így csak akkor fog bekapcsolni, hogy ha a nagy hideg miatt az 1-es kör már nem bírja fagymentesen tartani a talajt, vagy ha az 1-es fűtőkör meghibásodott vagy valamiért leállt.

A VP11 fűtőpanelek szinte bármilyen helyiség fűtésére alkalmasak (kivéve a vizes helyiségeket, pl. fürdőszoba, mosókonyha) és költséghatékony megoldást jelentenek meglévő fűtésrendszerek kiegészítésére az otthon felújítása vagy bővítése esetén is. A működési költségek csökkentéséhez elengedhetetlenül szükséges a megfelelő szabályozhatóság. Ennek érdekében minden modell pontos, elektronikus (KET típusok) vagy mechanikus (KT típusok) termosztát vezérléssel van ellátva az Ön választása szerint.