info@fut.hu

Kosár - üres

My Cart -

üres
My Cart: (0)

Kültéri vízvezeték fagymentesítés

A Horizont neve fogalom az állattartásban. A német cég elsősorban villanypásztorairól és más, haszonállat tartáshoz szükséges eszközök és berendezések gyártásáról vált híressé. Sok éves állattartásban szerzett tapasztalatukat a fűtőkábelek kifejlesztésénél is kamatoztatták, ezért a Horizont elektromos fűtőkábelek kiválóan alkalmasak csövek, vízvezetékek, állatitatók fagymentesítésére. A fűtőkábelek különlegessége, hogy a bennük levő beépített termosztát automatikusan bekapcsol amint a hőmérséklet + 3 °C alá esik, így megfelelő méretezés esetén még nagy hidegben is biztosítható a zavartalan vízellátás.


Fűtőkábelek termosztáttal

Kültéri vízvezetékek fagymentesítésére a legegyszerűbb és leginkább költségkímélő megoldás a beépített termosztáttal ellátott 230V-os hálózatról üzemeltethető fűtőkábel. Az ilyen fűtőkábel telepítése is rendkívül egyszerű, hiszen villásdugóval közvetlenül az elektromos hálózatra csatlakoztatható, a benne levő termosztát pedig fix 3 °C-os beállítással rendelkezik, vagyis ha 3 °C alá csökken a hőmérséklet, akkor automatikusan bekapcsol, e felett viszont egyáltalán nem üzemel, ezért akár egész évben ki sem kell húznunk a konnektorból. A Horizont fűtőkábelek hatékonysága nagymértékben növelhető megfelelő csőhéj szigetelés alkalmazásával.

A fűtőkábelek átlagosan 16-17W/m fűtésteljesítménnyel bírnak, amivel egy 15 mm átmérőjű, szigetelés nélküli vízvezetéket -20°C-ig képes megóvni az elfagyástól, ezt az értéket azonban egy 13 mm vastag csőhéj szigeteléssel akár -45°-ig is lehet növelni.

Fagyásvédelem különböző típusú csöveknél a Horizont 230V-os fűtőkábel használata mellett:

Cső méret 15 mm 22 mm 28 mm 35 mm 42 mm 48 mm 60 mm 76mm
Szigetelés nélkül -20°C -13°C -10°C -7°C -5°C -4°C -3°C -2°C
13mm-es szigeteléssel -45°C -45°C -40°C -40°C -35°C -30°C -25°C -20°C


Horizont fűtőkábel termosztáttal12V-os fűtőkábelek állatitatókhoz

Állattartás esetén nem csak a víz befagyásának megakadályozása a szempont, hanem az is, hogy ne érje őket végzetes áramütés, ezért az elektromos fűtőkábelek csak körültekintéssel használhatók állatok közelében. Az egyik megoldás az, hogy a fűtőkábeleket igyekszünk nem hozzáférhetővé tenni az állatok számára, de ez sokszor aránytalan többletköltséget okoz, vagy a hatékonyság csökkenését eredményezheti.

A Horizont kínálatában léteznek azonban olyan fűtőkábelek, amelyek normál villamoshálózatra köthetők, de egy transzformátornak köszönhetően csupán 12V-os feszültség fut bennük, így az állatok számára ártalmatlanok akkor is, ha véletlenül megrágnák őket. A 12V-os Horizont fűtőkábelek 10-11W/m közötti teljesítmény leadására képesek és szintén beépített termosztáttal rendelkeznek, amely nem engedi +3 °C alá esni a vízvezeték, vagy itató hőmérsékletét.

Fagyás védelem különböző típusú csöveknél transzformátorral ellátott, 12V-os Horizont fűtőkábel használata mellett:

Cső méret 15 mm 22 mm 28 mm 35 mm 42 mm 48 mm 60 mm 76mm
Szigetelés nélkül -20°C -13°C -10°C -7°C -5°C -4°C -3°C -2°C
13mm-es szigeteléssel -35°C -35°C -30°C -30°C -25°C -20°C -15°C

-10°C


Horizont 12V-os fűtőkábel választékunk